Menu Sluiten

Vick’s Vaporub

Wij gaan voor zo natuurlijk mogelijk, en daar past geen vaseline in of andere schadelijke stoffen die in het origineel zitten, bij deze dus een natuurlijke vervanger hiervan.

Het recept:

  • 25 gr draagolie naar keuze
  • 15 gr sheaboter
  • 4 gr bijenwas
  • 1 gr menthol kristallen
  • 30 dr etherische olie (ravintsara, eucalyptus, cajeput, pepermunt, tijm, tea tree, rozemarijn, kruidnagel, grove den)

Verwarm de draagolie, sheaboter en bijenwas au-bain marie, als dit gesmolten is voeg je de menthol kristallen toe. Goed roeren tot dat alles is opgelost, laat het nu afkoelen tot 40 graden en voeg dan de etherische oliën toe.

Optioneel: koop 1 of meerdere van de kruiden in droge vorm en voeg dit toe aan je draagolie en macereer dit voor enkele weken voor een krachtigere zalf.

In dit recept zit geen kamfer gezien gele en bruine kamfer in de aromatherapie giftig zijn. Witte kamfer kan gebruikt worden maar zorgvuldigheid hierin raadt ik aan.

De belangrijke stoffen in Vicks zijn eucalyptus en kamfer en menthol, in dit recept vervangen we de kamfer dus met ravintsara. Gebruik van de eucalyptus en ravintsara dan ook minimaal 5 dr van elk in het recept. De andere etherische oliën naar eigen inzicht toevoegen tot aan 30 dr totaal.

Voorbeeld van een combinatie van etherische oliën voor dit recept:
5 dr eucalyptus, 5 dr ravintsara, 4 dr pepermunt, 4 dr cajeput, 3 dr grove den, 3 dr kruidnage, 2 dr tijm, 2 dr rozemarijn, 2dr tea tree.

Bron: https://t.me/natuurlijkegezondheid/24

Gerelateerde berichten